Mijn foto

Hallo ik ben Jeanne, mijn passie is textielbewerking/decoreren. Textielbewerking kent vele technieken zoals vilten, borduren, bedrukken, verven, heattransfer, batik enz. enz. Het is voor mij steeds weer opnieuw een uitdaging nieuwe technieken uit te proberen. Mijn doel is ervaringen te delen, ideeĆ«n uit te wisselen en van elkaar te leren. 
Voor nadere informatie:

donderdag 7 juli 2016

Solarfast sunprinting

Solarfast Zonneprints 


Vandaag heb ik geƫxperimenteerd met Solarfast verf.Ter voorbereiding heb ik een aantal afbeeldingen uitgeprint op overheadsheets en bladeren verzameld in de tuin. Lapjes katoen, zijde en wol uitgewassen.
De techniek leek simpel: de stof bewerken/ verven met Solarfast, daarna Motieven erop leggen en eventjes in de zon leggen. De praktijk is toch wispelturig. De eertste prints mislukken. 
Te lang laten liggen, afdrukken niet scherp genoeg. Als ik de voorwerpen eraf haal lijken ze scherp, maar na enige tijd vervaagt de print. Mijn inschatting is dat de lap nog te nat is. Mijn oplossing; de lap direct nadat de print goed zichtbaar is drogen met een fohn. Het werkt!!
Helaas de prints op de zijde lap is niet gelukt.
Vanmiddag nog een aantal prints gemaakt, helaas weinig zon, maar dan werkthet ook prima.
De volgende keer experimenteren met meer kleuren ( had nu maar 1 kleur)

Het resultaat van mijn eerste proefjesKatoen ingesmeerd met Solarfast, kopie erop en de zon doet z"n werk
Het resultaat, Zonneprint met Solarfast


Kopie niet scherp, print vaag
Solarfast print op katoen, afdruk kopie


Solarfast print op Katoen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten