Mijn foto

Hallo ik ben Jeanne, mijn passie is textielbewerking/decoreren. Textielbewerking kent vele technieken zoals vilten, borduren, bedrukken, verven, heattransfer, batik enz. enz. Het is voor mij steeds weer opnieuw een uitdaging nieuwe technieken uit te proberen. Mijn doel is ervaringen te delen, idee├źn uit te wisselen en van elkaar te leren. 
Voor nadere informatie:

donderdag 17 augustus 2017

ecoprinten; stof verven met rietplanten

Stof verven met rietplanten

 Experimenteren met natuurlijk verfstoffen. Deze keer met rietplanten. Eerst op zoek, waar groeien ze? Tot mijn verbazing... op heel veel plaatsen... en ze zijn prachtig met hun pluimen. Thuis heb ik ze in water gezet en verwarmd. Een uur laten pruttelen en laten afkoelen. Ik heb proeven gemaakt met wol, zijde en Katoen. De katoen is voor gebeitst. de wol en zijde voorgewassen.
De lappen heb ik op verschillende manieren ingebonden. op deze manier krijg je verschillende patronen. De volgende ochtend heb ik ik het verfwater opnieuw warm gemaakt en het riet er uitgehaald. Nu spannend de lappen erin. De zijde en wol nemen heel snel delichtgroene kleurstof op. Na een half uur besluit ik ze eruit te halen. De lappen katoen hebben een dagen nacht in de verfstof gestaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten