Mijn foto

Hallo ik ben Jeanne, mijn passie is textielbewerking/decoreren. Textielbewerking kent vele technieken zoals vilten, borduren, bedrukken, verven, heattransfer, batik enz. enz. Het is voor mij steeds weer opnieuw een uitdaging nieuwe technieken uit te proberen. Mijn doel is ervaringen te delen, idee├źn uit te wisselen en van elkaar te leren. 
Voor nadere informatie:

donderdag 11 januari 2018

Breakdown printing

Experimenteren met Breakdown-printing.


  
Ga ik zeker nog eens proberen. Ikben blij met deesultaten. Begin van de week het ik de voorbereidingen getroffen. Materiaal verzameld. zeefdrukraam een rakel, afval materiaal zoals fruitnetje, bubbelplastic, draden en diverse materialen met structuur. De verdikte verfpasta stond al in de koelkast klaar. Het experiment kon beginnen. Het restmateriaal op tafel, vervolgens het zeekdrukraam met de buitenkant erop. De binnenkant heb ik met een screen ingesmeerd met de verdilte verpasta( verdikkingsmiddel met procionverf). Het beschilderde raam heb ik een aantal dagen laten drogen. Vandaag de afdrukke gemaakt.
Zeer verrassend en zeker voor herhaling vatbaar.
het zeefdrukraam goed laten drogen
    

Klaar voor het drukken. Katoenen stof onder het screen. vervolgens bestrijken met verdukkingsmiddel met natriumcarbonaat

 De resultaten, Verrassend!!!1 opmerking:

  1. Mooi, dit is zo'n techniek die ik al heel lang wil proberen, maar waar ik nog steeds niet aan toegekomen ben. Prachtige resultaten heb je, kan me voorstellen dat je verrast was en je vaker gaat doen.

    BeantwoordenVerwijderen