Mijn foto

Hallo ik ben Jeanne, mijn passie is textielbewerking/decoreren. Textielbewerking kent vele technieken zoals vilten, borduren, bedrukken, verven, heattransfer, batik enz. enz. Het is voor mij steeds weer opnieuw een uitdaging nieuwe technieken uit te proberen. Mijn doel is ervaringen te delen, idee├źn uit te wisselen en van elkaar te leren. 
Voor nadere informatie:

woensdag 10 januari 2018

textiel bedrukken met een sjabloon


Textielbedrukken met behulp van een sjabloon en verdikte procionverf.


Een creatieve start in het nieuwe jaar. Experimenteren met het bedrukken van stoffen. Deze keer een proef met sjablonen en verdikte procionverf.
Ik heb eerst een sjabloon uitgesneden met mijn silhouette Cameo. Gaat prima, eerst een ontwerpje op de computer en dan de plotter het werk laten doen. Het verdikkingsmiddel stond al in de koelkast klaar. Vervolgens heb ik de poederverf opgelost in en beetje water en hieraan de verdikkingspaste toegepast. Ik heb gebruik gamaakt van de basis kleuren geel, rood en blauw. Gereed voor gebruik. De katoen heb ik voorgewassen en geweekt in soda ash. De drogenlappen op tafel, sjabloon erop en experimenteren ... Spannen, maar leuk om te doen.

Foto's van het werkproces en de resultaten
Geen opmerkingen:

Een reactie posten